UjdonsultApuka 2014.02.04. 00:55

Babakocsi, hordozó. Mit érdemes venni?

halvány lila gőzöm sincs, de nekem ami bevált..

Pierre Cardin. Mekkora név! A hülye is ismeri. És micsoda márka! Ezzel aztán menő leszek! Főleg ezzel, mert ezt ajánlják, mert tök jó, mert dönthető. Fekvésig. Meg ültethető. Be a kocsiba. És különben is, Pierre Cardin. Meg ari is, szép is. Főleg, ha lányod van. Hiszen rózsaszín. És habár nem akarod rózsaszín plázacicának nevelni, mégis, olyan cuki! És tök olcsón dobálják a neten. 10-15 ezer forintért már viheted is.

Lófaszt.

pc1.jpg

Kedves ismerősöm, aki babás cuccokban utazik, már az elején figyelmeztetett. Ne vedd meg, mert ez nem az a PC. Ez kínai. A PC jogait megvették a kínaiak, és azok gányolják. Köze nincs az eredetihez. Hamar tönkremegy, nehéz, nem jól használható.

Nem hallgattam rá, mekkora barom voltam. Megvettem 15.000 forintért. Bármelyik apróhirdető oldalon találsz, de a vatera is dugig van vele. Aztán be akarod tenni a kocsiba, és szembesülsz vele, hogy fekvő helyzetben egyáltalán nem tudod betenni, mert rohadt nagy. Nem az autó mérete a lényeg, hanem az, hogy ez tényleg bazinagy. Ráadásul nem is úgy van kialakítva, hogy fekve be lehessen tenni. Nem lehet.

Ha ültetett pozicióban szeretnéd a kocsiba betenni, egyrészt mocskosmód forgatgatnod kell, mert az alján a fém pántokon át kell húzni az övet. Másrésztől alapból sem éppen gerinckímélő a poziciója egy újszülöttnek, de ha berakod az amúgy nem feltünően lejtett hátsóülésre, máris közel függőlegesen van a baba háta. Ami nem jó. Nagyon nem. Egy kevés guglizással ennek Te is utána tudsz nézni.

A saját biztonsági öve kicsit nehézkes, mert nem kattan össze, mikor a két pántot összeilleszted, így össze kell fognod a két csatot, húznod kell az övet, tartanod kell a gyereket, és közben be kell imádkoznod a csatokat a helyükre. Együtt, hogy kicsit se mozduljanak el.

Nem is ez a legnagyobb baj. Nem vagyok egy izmos emberke, de azért bátran merem mondani, hogy férfi vagyok. Cipeltem már haza ezt-azt. Ha bevásárol az ember, és hoz magával egy-két zsugor ásványvizet, lógatja a combja mellett, és szinte észre sem veszi, hogy már fent van az ajtó előtt. Jelzem, ez nem ugyanaz. Ha megnézed a fogantyúját, egyértelmű, hogy nem tudod lógatni a lábad mellett mint egy szatyrot.. Bizony el kell tartanod a testedtől, kb. 20-30 centire. Tedd ki szépen oldalra a kezed. Képzelj bele egy önmagában 4,7 kg babahordót, aztán képzeletben rakd bele a 4 kilós gyereket. Még csak 1 hónapos sincs a gyerek, de már 9 kilónál tartunk. Ráadásul nagyon nem kényelmes pozicióban.

Ha kicsit engedsz az oldaltartáson, már rúgdosod is a fogantúyt. Nehéz, tényleg. Kétszer használtuk, aztán szépen meghirdettem, és eladtam egy tizesért. Ezzel párhuzamosan meg is vettem egy Graco babakocsit, amihez tartozik babahordó is.

graco.jpg

http://elefani.eu/spd/200-847077/Graco-Ultima-TS-babakocsi-Pop-Art

Nem a márka miatt, hiszen semmi ismeretem babás cuccok tekintetében. Egyszerűen a praktikusság. Nem beszélve arról, hogy ezek viszonylag jó áron vannak még újonnan is. Először a Maxi Cosi-kat nézegettem, mert azokról mindenki csak jót mond, állítólag a legjobbak. Nem hinném, hogy ez a Graco sokkal rosszabb lenne.

Ami nagyon meggyőzött az az, hogy a hordozó könnyű. Könnyű kezelni is, és a különálló konzollal, amit fixen be lehet szíjazni a kocsiba, csak egy kattintás, és már fixen be is van ültetve a csemete. Kivenni is csak egy katt, egy kart kell meghúzni, és már szabad is a hordozó. Az autóba rögzítés után a gyerek félig fekszik, félig ül, még teljesen elfogadható pozicióban van.

A biztonsági öve könnyen becsatolható, mivel ha összeilleszted a két szíj csatját, van tartása, könnyen be tudod dugni a helyére. Van hozzá szűkítő kicsi babáknak, több módon, azaz több magasságban lehet a szíjakat befűzni, így elég sokáig lehet benne a gyereket hurcolászni.

A babakocsi a tolókaron elhelyezett gomb segítségével egy mozdulattal, könnyedén összecsukható, nem foglal nagy helyet. Van hozzá lábzsák, napvédő kukucskálóval stb. stb., ami kell egy babaverdához. Egyetlen negatívumként azt tudom csak megemlíteni, hogy nem fordítható a tolás iránya.

Összességében nagyon meg vagyok vele elégedve, csak ajánlani tudom. Persze a piac nagy, lehet válogatni, de a legfontosabb, akármennyire is csábító, a Pierre Cardint semmilyen körülmények között nem ajánlom.

A bejegyzés trackback címe:

https://elsogyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr445797827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása